"Met Xbox Live bieden we gaming en entertainment in de cloud aan meer dan veertig miljoen mensen", aldus de woordvoerder. "We zijn toegewijd aan het leveren van buitengewone entertainmentervaringen op verschillende platformen op een unieke verbonden manier via Xbox, Windows Phone, Windows 8 en andere populaire apparaten en we kijken er naar uit om in de toekomst verder te innoveren op dit gebied."

GamesIndustry.biz vroeg Microsoft naar cloud-gaming nadat Sony Gaikai had gekocht voor 300 miljoen euro. Via Gaikai kunnen mensen games als Crysis 2 meteen spelen vanuit hun browser, zonder dat ze deze eerst moeten downloaden en installeren en zonder dat ze een krachtige PC nodig hebben. Sony gaat met de techniek van Gaikai een eigen game-streaming-service opzetten.

Microsoft heeft nog niet een dergelijke techniek in gebruik. Er zijn geruchten dat het bedrijf geïnteresseerd is in Gaikais grootste concurrent, OnLive. Verwacht wordt echter dat Microsoft niet een overname doet, maar zelf blijft investeren in zijn eigen cloud-technologie.