Cliffy B: 'Hackers zijn eng voor ontwikkelaars' | Gamer.nl

Cliffy B: 'Hackers zijn eng voor ontwikkelaars' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op de vraag hoe Bleszinski de situatie rondom het gehackte PlayStation Network vindt, antwoordde hij: "Het was enorm kut! Ik denk dat het omgaan met hackers een gevoelige zaak is, want als je de verkeerde hackersgroep boos maakt, dan kunnen ze echt bij je spullen komen en alles in de war schoppen." Bleszinski heeft de directe gevolgen van de downtime van het PlayStation Network om zich heen gezien: "Ik ken ontwikkelaars die hun bèta's niet konden lanceren door de situatie. Dat is een groot probleem. Dus het is eng om een game-ontwikkelaar te zijn, zeker als je praat over de toekomst waarin [alle apparaten] met elkaar zijn verbonden."

Tot slot meldt Bleszinski dat hij de benadering van Microsoft met betrekking tot hackers slim vindt. Na het hacken van het Kinect-acce oire stond Microsoft hier niet per se negatief tegenover, hoewel het bedrijf officieel niet toestaat dat er aanpa ingen aan soft- en hardware worden gedaan. "Ze omarmen het", aldus Bleszinski. Dit in tegenstelling tot Sony, dat op de PlayStation 3 de Other OS-functie plots verwijderde, waarmee het mensen tegen zich in het harnas joeg. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou