Nieuws
Gears of War 4

Cliff Bleszinski werkt aan een nieuw project

Het gaat niet noodzakelijk om een game

Geschreven door Michel Musters op
Voormalige Gears of War-ontwikkelaar Cliff Bleszinski werkt aan een nieuw project.

Op Twitter meldt Bleszinski dat hij "aan nieuwe dingen werkt", en dat het "elke dag weer een kwelling is om er niet over te praten". Bleszinski zegt nergens dat hij specifiek aan een game werkt. In een vervolgtweet meldt hij dan ook: "Houd er rekening mee dat het niet noodzakelijk een game betreft."

Bleszinski stond in de jaren 00 ook wel bekend als CliffyB. Hij was de lead designer van Gears of War, maar richtte uiteindelijk zijn eigen studio op waarmee hij de games Lawbreakers en Radical Heights lanceerde. Beide spellen behaalden niet het beoogde succes. In 2018 meldde hij een pauze in te lasten voor zijn werk in de game-industrie.

Nederlandse game-ontwikkelaar en Vlambeer-oprichter Rami Ismail wijst Bleszinski op Twitter grappend in de hoek om aan te geven dat hij niet over het project mag praten. Mogelijk is Ismail dus ook betrokken bij het project, al is dit niet bevestigd.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation VR-versie van horrorgame Layers of Fear aangekondigd Deadly Premonition 2 komt dit jaar naar Steam
2

Reacties op: Cliff Bleszinski werkt aan een nieuw project

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TomKauw

  • 8 april 2021 15:51
  Heb respect voor Bleszinski en wat hij neergezet heeft in het verleden, maar mijn hemel, wat is hij soms onuitstaanbaar op Twitter. Deze man roeptoetert dat hij "nooit meer een spel zal ontwerpen", terwijl hij aan de lopende band quasi-diepzinnige hints dropt dat hij stiekem barst van de briljante game-ideeën.

  Zou me ook niet verbazen als dit een zoveelste poging is om gewoon weer onder de aandacht te komen in een industrie die hij ooit stampend en schreeuwend verliet. 't Lijkt erop alsof Cliff vooral niet vergeten wil worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 9 april 2021 13:36
  Cliff Bleszinski is zijn eigen probleem geworden. Hij was ooit een goede game maker. Maar wat TomKauw terecht noemt is hij inderdaad zwaar arrogant en stampvoetend opgestapt uit de industrie toen zn falende game Lawbreaker ZWAAR slecht werd ontvangen.

  De man heeft een grote mond, is redelijk arrogant, en in zijn interviews haalt hij regelmatig uit naar andere game makers, pers of zelfs gamers toen Gears 2 niet op de PC uitkwam omdat het hun eigen schuld was.

  Hij doet elke keer alsof hij de beste ontwikkelaar met de meest briljante ideeën is, maar LawBreakers was gewoon Overwatch on steroids. Laat gamers onder de indruk zijn van je game, ga niet lopen pochen en achteraf schreeuwen dat mensen het gewoon niet snappen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.