Cliff Bleszinski: 'Middensegment voor games is dood' | Gamer.nl

Cliff Bleszinski: 'Middensegment voor games is dood' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Bleszinski is er geen ruimte meer voor games die tu en AAA-titels en indie-games vallen. Hij maakt daarbij een vergelijking met de filmindustrie. Het moet een blockbuster zijn of een indie-film om te slagen. "Battle: Los Angeles we zijn erbij. Avatar, we zijn erbij. The Other Guys met Will Ferrel en Marky Mark? Naah, ik huur die film wel, het intere eert me niet, toch?"

"Of het moet een indie-film zijn", vervolgt Bleszinski. "Black Swan, daar zou ik naar toegaan. Ik ga naar het filmhuis of ik ga naar een AAA Imax-film. Het middensegment is weg en ik denk dat hetzelfde is gebeurd met games." Volgens Bleszinski ligt de oorzaak bij de economische crisis: "We hebben te maken met een voorzichtige consument. [...] Mensen zijn nog uit de rece ie aan het klimmen en gaan niet zomaar 200 euro uitgeven."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou