Cliff Bleszinksi toont afgewezen concepten voor Boss Key-games | Gamer.nl

Cliff Bleszinksi toont afgewezen concepten voor Boss Key-games | Gamer.nl

In een serie tweets toont Cliff Bleszinksi verschillende concepten die hij had voor zijn eigen Ontwikkelstudio Boss Key Productions.

Eerder werd bekend dat Radical Heights-ontwikkelaar Bo Key Productions zijn deuren gaat sluiten. In een serie tweets laat Bleszinksi nu weten wat voor soort games allemaal zijn afgewezen bij uitgevers.

Zo licht hij een game uit genaamd 'Donuts.' Deze game was bedoeld als een spirituele opvolger van de arcade-game Toobin'. Het moest een vr-game worden waar men moest racen in zwembanden als magische beesten. Bleszinski omschrijft het als: "Mario Kart op water met dieren in vr." Net zoals in de arcade-game Toobin' zou het mogelijk zijn om frisdrankblikjes te verzamelen om levenspunten te herstellen of deze te gooien om tegenstanders aan te vallen.

De game was volgens Bleszinksi een manier om seizoensafhankelijke depre ie te bestrijden.

Donuts Cliff Bleszinski bo  key

In de game met de codenaam 'DragonFlies' die Bleszinksi wilden maken konden spelers als een soort ninja of samurai een draak berijden en zombies afmaken.

Dit kon men doen in pve setting in een 'feudalpunk' wereld met zwevende eilanden. Daarnaast konden speler draken-eieren vinden, waar baby draakjes uitkomen die je vervolgens kon opvoeden.

DragonFlies Bo  Key Cliff Bleszinksi

Een tweede vr-game die was bedacht is eentje genaamd 'DogWalkers'. De game met initieel codenaam 'Rover' draait om vijf teams die het tegen elkaar opnemen door gebruik te maken van reusachtige robothonden. 'DOG' stond voor 'Destructive Ordnance (on the) Ground'.

DogWalkers moest volgens Bleszinski wat weg hebben van World of Tanks/Tokyo Wars en was tevens geinspireerd door de film Fury.

Cliff Bleszinksi Rover concept

Tenslotte uit de baas en creatieveling van Bo Key zijn frustratie richting uitgevers. "Je pitcht een idee en het antwoord is vaak: 'het lijkt te veel op iets dat we al hebben'. Of: 'dit is niet te uniek dus we hebben er geen pa end financieel model voor,'".

Bleszinksi zegt dat hij de uitgevers respecteert, maar dat het als artistiek persoon frustrerend is. Gisteren liet hij weten dat hij voor nu even tijd voor zichzelf neemt om te reflecteren en zich bezig te houden met zijn familie.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou