Claire Redfield speelt de hoofdrol in Resident Evil: Revelations 2 | Gamer.nl

Claire Redfield speelt de hoofdrol in Resident Evil: Revelations 2 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Claire Redfield richt zich voornamelijk op vechten. Moira, de dochter van Barry Burton, speelt een ondersteunende rol met helende planten en een zaklamp. Wanneer Claire doodgaat is de game over. Dit geldt niet voor Moira of andere personages.

De campaign is beschikbaar voor singleplayer en co-op. Het verhaal start met de ontvoering van Claire en Moira naar een gevangenis op een onbewoond eiland. Dit speelt zich tu en de gebeurteni en in Resident Evil 5 en 6 af. De gameplay is vergelijkbaar met Resident Evil: Revelations.

Daarbij meldt Okabe de intrede van een nieuw type vijand genaamd 'Afflicted'. Deze vijand ziet eruit als een zombie, maar is dit niet. De Afflicted bewegen snel en brengen veel schade aan de speler toe.

De game draait op 1080p en 60fps (in ieder geval de pc en current-gen consoleversies). De game komt in begin 2015 uit voor pc, Xbox 360, Xbox One, PS3 en PS4.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou