Civilizations Sid Meier spreekt zich uit tegen NFT’s

Civilizations Sid Meier spreekt zich uit tegen NFT’s

Industrieveteraan en Civilization-maker Sid Meier spreekt zich in een interview uit tegen NFT’s en de focus van gamemakers op geld verdienen.

Voor de 30ste verjaardag van Civilization sprak Sid Meier met BBC News, waarbij hij een waarschuwing deelde met de rest van de gamesindustrie. Volgens Meier beginnen ontwikkelaars het belangrijkste element van games te vergeten: gameplay.

“De echte uitdaging en de echte kans is een focus op gameplay”, zegt Meier. “Dat is het unieke, speciale en aansprekende aan videogames als een vorm van entertainment.”

“Als we dat uit het oog verliezen, en beslissen dat geld verdienen of andere dingen buiten gameplay het belangrijkste zijn, als we vergeten om geweldige games te maken en nadenken over games als een vervoersmiddel naar iets anders, dat is wanneer we ietsjes van het pad afwijken”, vervolgt hij.

Hij benoemt hierbij niet expliciet NFT’s en in-game verdienmodellen als microtransacties, maar het is duidelijk dat hij daar wel op doelt. “Ik denk dat we zeker moeten zijn dat onze games van hoge kwaliteit blijven en leuk zijn om te spelen – er zijn zoveel vormen van entertainment vandaag de dag. Wij hebben [als gamemakers] een goede uitgangspositie, maar we moeten ons blijven realiseren hoe belangrijk gameplay is. En dat dat de motor is die spelers gelukkig en betrokken houdt.”

Meier sluit af door te zeggen dat hij ondanks zijn decennia aan ervaring er nog niet aan denkt om te stoppen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Een BEETJE hypocriet is het wel. Moderne Civilization games zijn gemaakt om geld uit je portemonnee te wringen. Civ 5 en Civ 6 voelde niet eens af totdat de DLCs en een aantal civilization packs erbij kwamen. De DLCs kosten 30 euro per stuk :/ Dus als je alles volprijs kocht dan was dat 60+30+30 euro voor een beetje een leuke Civ ervaring wat niet hol aanvoelt. Ding dong.

0
test

@gimbal2 Dat is jouw mening. Ik heb een kleine 80 uur zitten in de main game zonder DLC. En op dat moment is het voor mij meer dan acceptabel om die Frontier pass te halen.

0

@Tonne Ik ben blij dat je met weinig genoegen neemt.

0
test

@gimbal2 haha dat klopt wel inderdaad. Ik heb er ook wel zo'n 100 euro voor betaald in totaal. Gelukkig wel meer dan 300 uur in zitten, dus relatief valt het mee.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Oh ja coola? Anders reageer je een keer onder een onderwerp waarin Ubisoft aankondigd met die kut NFT’s aan de slag te willen. Maar dat doe je natuurlijk niet. Over hypocriet gesproken. Lafaard.

0
test

Als er een legende is binnen de game industrie dan is het Sid Meier wel. Geweldige games maakt ie. En ja de meeste ontwikkelaars zijn uit op snel geld zoals Ubisof en EA.

0

Aanbevolen voor jou