Civilization V aangekondigd voor de herfst | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met Civilization V worden enkele grote veranderingen doorgevoerd in de beproefde gameplay. Zo bestaat het speelveld nu uit hexagonale tegels, waardoor er meer grensvlakken en dus meer richtingen om eenheden in te verplaatsen. Ook zijn er afstandswapens waarmee over verschillende tegels kan worden aangevallen. Verder belooft Civilization V nieuwe manieren om te spelen en te winnen.

Een geheel nieuwe grafische engine geeft Civilization V een realistischer uiterlijk dan zijn voorgangers. Legers worden nu daadwerkelijk op het speelveld weergegeven, wat de gevechten grootschaliger aan moet laten voelen.

Community

Voor de echte fanaten zijn er tal van mod-opties zodat het spel helemaal naar de eigen wensen kan worden aangepast. Ook de multiplayermogelijkheden vormen een belangrijk spelonderdeel, waarvoor een ingame community-hub als startpunt dient.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou