2K Games heeft vandaag de stedenbouwgame CivCity: Rome aangekondigd, waarin je de kans krijgt om steden van het Romeinse Rijk, en dan met name het almachtige Rome, van de grond af op te bouwen. Het spel is een spin-off van de Civilization reeks en wordt ontwikkeld door FireFly Studios (bekend van Stronghold) in samenwerking met Firaxis, de ontwikkelstudio van Sid Meier die onlangs door 2K Games werd overgenomen.

Het plaatsen van gebouwen op de juiste plaats vormt het voornaamste onderdeel van de gameplay van CivCity: Rome. Of je de goede keuze hebt gemaakt is duidelijk te zien aan de visuele feedback die het spel geeft. Vrij uniek voor een stedenbouwgame is dat je deze keer ook een kijkje binnen in de gebouwen kunt nemen. Hierdoor krijg je een blik in de keuken van het leven van de Romeinen. Het spel belooft je sowieso geschiedkundig een kleine opsteker te bezorgen, want er is zelfs een CityPedia van de partij, waarin je allerlei nuttige feitjes te weten komt.

CivCity: Rome zal in het derde kwartaal van 2006 voor de PC verschijnen. De volledige factsheet van het spel doet nog wat meer feitje uit de doeken. Bewonder hieronder de eerste drie screenshots van CivCity, dat volledig in 3D wordt weergegeven.