Civilization-ontwikkelaar maakt Xcom-strategiegame | Gamer.nl

Civilization-ontwikkelaar maakt Xcom-strategiegame | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Xcom: Enemy Unknown is een strategiegame waarin de speler controle neemt over een geheime paramilitaire organisatie genaamd Xcom. Als leidinggevende zal de speler een wereldwijde invasie van buitenaardse wezens moeten tegenhouden. Zij zullen grondstoffen moeten winnen, nieuwe technologieën ontwikkelen, aanval trategiëen overzien en individuele tactieken bepalen. Het spel focust zich op diepe strategiëen en tactische gevechten.

De game zal volgens 2K Games veel lijken op zijn voorganger X-com, uitgebracht in 1993, maar zal tegelijk grenzen verleggen binnen het strategiegenre. Volgens ontwikkelaar Firaxis Games spreekt Xcom: Enemy Unknown zowel Xcom-fans als nieuwkomers aan.

Xcom: Enemy Unknown is de tweede Xcom-game die uitgever 2K Games in de maak heeft; BioShock 2-ontwikkelaar 2K Marin werkt momenteel aan Xcom, een first-person shooter in hetzelfde universum.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou