Nieuws

Civilization: Beyond Earth krijgt uitbreiding

Spelers gaan nat met Rising Tide

Geschreven door Harry Hol op
Ontwikkelaar Firaxis Games werkt aan een uitbreiding voor Civilization: Beyond Earth genaamd Rising Tide. De uitbreiding wil de kritiek op Beyond Earth aanpakken en de game meer een "eigen smoel" geven. Dat heeft ontwikkelaar Firaxis aan Gamer.nl verteld.

De belangrijkste nieuwe feature in Rising Tide is de mogelijkheid voor spelers om steden op het water te bouwen. Dit levert een aantal nieuwe situaties en eenheden op. Zo kunnen onderzeeërs een belangrijke rol spelen, en zijn er nieuwe buitenaardse wezens die zich op of in het water thuis voelen.

De optie voor spelers om zich op het water te vestigen met een soort Atlantis maakt meteen ook het speelveld een stuk groter. Er is immers meer van de planeet te exploiteren. Een vestiging op het water heeft volgens de makers het voordeel dat men snel kan uitbreiden en snel kan groeien. Nadeel is dat kolonies op het water kwetsbaarder zijn.

Daarnaast is volgens de makers het Diplomatie systeem flink aangepakt. Want Beyond Earth gebruikte een systeem dat erg leek op dat van Civilization V. Probleem daarbij was dat de Civ V-heersers redelijk intuïtief waren. Het nieuwe diplomatiesysteem in Rising Tide maakt het gedrag van de fictieve, futuristische factieleiders makkelijker te lezen, maar ook complexer en interessanter. Dat is tenminste de belofte.

Behalve deze veranderingen brengt Rising Tide ook enkele kleine verbeteringen, zoals meer filters in de tech tree. Dat moet helpen om vooral bij de eerste paar potjes sneller te begrijpen wat spelers het beste kunnen onderzoeken en hoe de kolonie het beste in de door spelers gekozen richting gestuurd kunnen worden. Daarnaast zijn de graphics opgepoetst en zijn er een aantal nieuwe ‘biomes’ ontwikkeld, die het spel nog meer een buitenaardse uitstraling moeten geven. Dit alles moet volgens de ontwikkelaars helpen om Beyond Earth nog meer te differentiëren van Civilization V.

De uitbreiding verschijnt in de herfst van dit jaar.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste teaser nieuwe Doom getoond Uncharted-studio houdt na E3 maandelijkse livestreams
1

Reacties op: Civilization: Beyond Earth krijgt uitbreiding

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • BobbyDigitaL

  • 18 mei 2015 15:27
  Ik twijfel nog steeds of ik deze game zal aanschaffen, hij lijkt me erg leuk maar ik hoor van verschillende mensen dat het allemaal erg op Civ5 lijkt.

  Offtopic: De site laadt de berichten erg langzaam en soms zelfs helemaal niet, ook de posts van leden laden erg langzaam. Vreselijk irritant.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.