Overwatch goed voor 242 miljoen euro in digitale verkopen | Gamer.nl

Overwatch goed voor 242 miljoen euro in digitale verkopen | Gamer.nl

Overwatch van Blizzard is goed voor een bruto omzet van 242 miljoen euro in digitale verkopen via pc en consoles in de maand mei. Dit blijkt uit publicaties van onderzoeksbedrijf Superdata. 

Overwatch is daarmee de best verkochte downloadbare pc game in mei, waarmee het Doom en Counter-Strike: Global offensive verslaat. Het succes van Overwatch draagt bij aan een bruto omzetstijging van 8 procent in de pc-markt.

Superdata bracht ook cijfers van twee andere grote titels naar buiten die in mei uit zijn gekomen: Battleborn en Uncharted 4: A Thief’s End. Gearbox-game Battleborn wist in totaal een omzet van 16,2 miljoen euro te realiseren en Uncharted 4 van Sony en Naughty Dog was goed voor een omzet van 50 miljoen euro.

In de Verenigde Staten was Uncharted 4 in de maand mei de best verkochte consolegame, gevolgd door onder andere Overwatch en BattleBorn. Superdata zegt dat Uncharted 4 zes keer meer is verkocht dan Uncharted: The Nathan Drake Collection. De volledige publicatie is te zien op de website van Superdata.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou