Chrysler Building verwijderd uit Spider-Man: Miles Morales wegens kopierecht

Chrysler Building verwijderd uit Spider-Man: Miles Morales wegens kopierecht

Het Chrysler Building iswegens kopierecht verwijderd uit Spider-Man: Miles Morales. Dat meldt href="https://www.gameinformer.com/2020/11/20/spider-man-miles-morales-is-missing-this-major-new-york-city-landmark" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Game Informer.</a>

Het gebouw nog wel aanwezig in Marvel's Spider-Man uit 2018, maar sinds het Chrysler in 2019 is verkocht aan het Australische Signa Group en RFR Holding LCC. uit New York is het gebouw verdwenen in Miles Morales - dat zich ook afspeelt in Manhattan. Hoewel het Chrysler Building nog te zien is in Marvel's Spider-Man Remastered, is het gebouw daar vervangen door een generieke wolkenkrabber.

Zeer waarschijnlijk heeft dat te maken met het auteursrecht. Net als in Nederland zijn de kunstzinnige aspecten van architectuur wettelijk beschermd, waardoor bezitters het gebruik ervan in media kunnen weigeren. Een officiële reden is echter niet gegeven.

Het Chrysler Building speelt een prominente rol in Marvel-media. Zo komt het voor in een groot aantal comics, de meest recente Spider-Man-film en drie van de vier Avengers-fims.

Links: Spider-Man Remastered, rechts: Miles Morales (bron: Game Informer)

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vermoeiend.

0
test

In Spiderman cartoon jaren 90 was het toch de basis van the kingpin

0

Aanbevolen voor jou