Nieuws

Chrono Cross-remaster uitgebracht omdat origineel onspeelbaar dreigde te worden

Blijkt uit een interview

Geschreven door Jari Klapwijk op
Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition is gemaakt omdat de ontwikkelaars van de oorspronkelijke game bang waren dat die versie onspeelbaar zou worden.

Dat blijkt uit een interview met het ontwikkelaarsteam (vertaald door GamesRadar). "Toen we met het project begonnen, zou Chrono Cross mogelijk onspeelbaar worden", vertelt producer Koichiro Sakamoto. "Er was een Game Archive-service op de PlayStation 3 waarmee je PlayStation 1-titels kon spelen. Maar PlayStation 4 was al op de markt. We wisten toen niet of de PlayStation 4 ook zo'n service zou krijgen. Het leek erop dat Chrono Cross onspeelbaar zou worden. Dus daarom is het remasterproject opgezet. Dat is het achterliggende verhaal."

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition kwam op 7 april uit op PlayStation 4, Nintendo Switch en pc. De remaster bevat diverse verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om random encounters met vijanden uit te zetten en een verbeterde soundtrack. Ook de text-adventure The Radical Dreamers - een spin-off die oorspronkelijk op de Satellaview-add-on voor de Super NES verscheen en meer details toevoegt aan het Chrono Cross-verhaal, is er onderdeel van.

Chrono Cross kwam in 1999 op PlayStation uit in Japan en de Verenigde Staten. De game kwam nooit officieel uit in Europa. Het is een vervolg op de SNES-jrpg Chrono Trigger.

Dit artikel delen:

Lees meer

Maakt Microsoft Game Pass duurder? - Ron en Erik Podcast 429 Google Stadia-techniek niet meer beschikbaar voor derde partijen
1

Reacties op: Chrono Cross-remaster uitgebracht omdat origineel onspeelbaar dreigde te worden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Tad

    • 12 maart 2023 21:58
    Dan wacht ik toch maar op een remake, de verhalen over de Steam Chrono Trigger hoorde en hoe het maar een port van de mobiele versie was

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.