Christelijke games lijken de laatste tijd aardig op opmars. Vorig jaar wist de Christelijke RTS-game Left Behind: Eternal Forces aardig wat aandacht naar zich toe te trekken, hoewel niet elke Christen er even blij mee was, net als de meeste reviewers overigens. Christelijk Amerika krijgt echter een herkansing om zijn boodschap uit te dragen in 2007 met Tribulation Knights, een  geweldloze actie-adventure opgepimpt met bijbelteksten.

Tribulation Knights speelt zich af in een futuristische wereld met vliegende autootjes. De wereld is vrij toegankelijk en je kunt opdrachten aannemen van diverse personages. Deze opdrachten richten zich voornamelijk op het stealth-aspect, waarbij een missie voorbij kan zijn wanneer het alarm afgaat. Het doden van tegenstanders is immers uit den boze.

De makers steken niet onder stoelen of banken dat Tribulation Knights is ontworpen om de Heer en Jezus te eren, de Christelijke boodschap uit te dragen en hen te evangeliseren wie Hem nog niet kennen. Daarnaast promoot Tribulation Knights goede normen en waarden, maar tegelijk wil men ook de mensen die nog niet 'gered' zijn duidelijk maken, wat hen te wachten staat na de zondvloed.