Chris Taylor praat over game zonder genre | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

RTS legende Chris Taylor heeft met titels als Total Annihilation, Dungeon Siege en Supreme Commander op zijn naam vrijwel geen introductie meer nodig. In een recent interview gaf hij wat details weg over een nieuw spel waaraan gewerkt wordt bij Gas Powered Games.

“We zijn heel erg enthousiast over onze aankomende titels, vooral omdat één in het bijzonder geen specifiek genre heeft,” vertelt Taylor. “Ik kreeg er inspiratie voor toen ik mijn kinderen zag spelen en ik kijk er heel erg naar uit om ze het spel te laten spelen als het eenmaal ver genoeg af is. Het heeft me heel wat jaren gekost om tot het punt te komen om zoiets anders en genre afwijkends van de grond te krijgen omdat het in onze industrie ontzettend moeilijk is om een concept te verkopen buiten de vastgelegde genres.”

Taylor geeft aan dat hij een nieuw publiek wil bereiken met zijn project, zoals ouderen en de girl gamers. “Ik wil kijken hoe breed we het concept kunnen maken door de theorie toe te pa en dat games leuk moeten zijn en je niet moeten uitputten door je nachtenlang wakker te houden en je hoofd te vullen met gamebeelden terwijl je slaapt,” aldus Taylor.

Het hele interview met Chris Taylor kun je hier vinden. De nieuwe game zal waarschijnlijk ergens in deze zomer officieel worden aangekondigd.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou