Chris Pratt speelt Super Mario in aankomende animatiefilm

Chris Pratt speelt Super Mario in aankomende animatiefilm

Acteur Chris Pratt verleent zijn stem aan Nintendo-mascotte Mario in de aankomende animatiefilm.

Dat maakte Nintendo bekend tijdens diens Direct-uitzending vannacht. Pratt is bekend van films als Guardians of the Galaxy, Jurassic World en Passengers. Ook gaf Nintendo een releasedatum voor de film: die moet vanaf 21 december 2022 in Amerikaanse bioscopen draaien. Een releasedatum voor Nederland is op moment van schrijven niet bekend.

Er werden ook diverse andere castleden onthuld. Zo verleent Jack Black zijn stem aan Bowser, Seth Rogen aan Donkey Kong, Anna Taylor-Joy (Queen's Gambit) aan Princess Peach en Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia) aan Luigi.

Verder spreekt Keegan-Michael Key de stem in van Toad, Kevin Micahel Richardson de stem van Kamek, Fred Armisen de stem van Cranky Kong en Sebastian Maniscalco de stem van Spike.

Mario-bedenker Shigeru Miyamoto verscheen ook kort tijdens de Direct-uitzending. Volgens hem gaat Mario veel praten gedurende de film. De stemacteur die Mario in de games van stem voorziet - Charles Martinet - krijgt wel cameo's in de film.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

chris pratt klinkt niet echt als mario, waarom niet gewoon de acteur die al jaren de stem van mario is. Of als ie nog leeft de acteur die de stem deed van new super mario bros super show.

0
test

@hulstpower Misschien wou die acteur helemaal niet? Het is wel voorbarig te zeggen dat het niet goed gekozen is wang je weet de reden niet, en ook ken ik Chris Pratt zijn kunnen niet hoe goed hij is met typetjes. Dus ik ga er toch wel vanuit dat Nintendo goed overwogen heeft. Deze film gaat nogal wat betekenen. Wordt het een succes kan er een brug gemaakt worden naar meer, want dan voelt Nintendo dat game films wel kunnen van hun franchises. Maar als het faalt komt er nooit geen film meer denk ik. Dus ik ga ervaring dat Nintendo dit heel erg goed heeft overwogen en in hun gevoel de beste stem gekozen.

0
test

@watashi wa maurice desu. Ik weet niet of Nintendo dit heeft gekozen sinds het de stdui van minions is die de film maakt. En ik ken Chris prat ze stem en dat is voor mij geen Mario klaar dat is mijn mening.

0

@hulstpower Die spreekt wat one liners in, ik heb geen idee hoe zn acteurprestaties zijn. Bij Chris Pratt weet je dat dit wel goed zit. (En staat goed als naam op de posters).

0
test

@brushaway Vooral dat laaste maar hij is geen mario voor mij, probeer dan meer een stem van de 90's cartoon te vinden, vind het zo wie zo niet altijd tof als bekende acteurs voice acting doen er zijn voice acteurs die het veel beter kunnen. Maar misschien heb ik het mis en nailed chris prat het maar ik heb me twijfels over zijn stem en hoe mario hoort te klinken

0
test

@hulstpower Het is mogelijk dat de reguliere, wat hoge stem van Mario minder geschikt is voor (lange) dialogen en misschien zelfs dan al snel zou gaan irriteren. In de games beperkt Mario zich tot korte, enthousiaste uitroepjes, waarvoor de reguliere stem meer dan uitstekend geschikt is. Maar in een film moet je veel meer kunnen zeggen dan dat, met verschillende emoties, en al die tijd moet je stem gemakkelijk in het gehoor blijven liggen. Het kan dan geen 'stemmetje' meer blijven.

0
test

@Robert-Frans heb je de 80/90 cartoon gezien het hoeft geen hoge piep stem te zijn, die stem was ook heel goed. Als je het niet kent kijk op YouTube super Mario Bros super show maar even. En de stem in de tekenfilm serie was heel goed. Maar ik denk dat Chris prat niet zo stem. Heeft.

0
test

Ik heb er ook mixed feelings bij, misschien gaat het wel goed komen. Maar hopelijk verneuken de stemmen niet de film.

0

Aanbevolen voor jou