Chris Hecker, een van de ontwikkelaars die op dit moment aan de game Spore werkt, heeft een ongezouten mening over de jongste console van Nintendo en dat zal hij laten weten ook. Tijdens het “Burning Mad – Game Publishers Rant” uurtje op de Game Developers Conference heeft hij in ieder geval zijn kans ten volle benut om zijn zegje te doen.

“The Wii is a piece of shit!” Zo begon zijn praatje dat de titel “Fear of a Wii Planet” droeg. Hij vervolgde zijn betoog door ondere andere te zeggen dat de Wii niets anders is dan “twee met duct tape aan elkaar geplakte GameCubes" en dat de console niet krachtig genoeg is om de next-gen ervaring te leveren waar hij op zat te wachten. Hij doelde hiermee niet alleen op de grafische kwaliteiten van de Wii, maar ook op de CPU van de console, aangezien deze geen dingen als ingewikkelde AI aankan.

Verder vindt Hecker ook dat Nintento games niet serieus genoeg neemt en dat ze er meer aan moeten doen om van games een kunstvorm te maken. Ter vergelijking voer hij aan dat hij op de officiële sites van de PlayStation 3 en de Xbox 360 al talloze verwijzingen had gevonden van games als kunst, waar deze op Wii.com in geen velden of wegen te bekennen waren.

Hecker beëindigde zijn rant met twee doelstellingen voor Nintendo: ten eerste het erkennen en pushen van games als een serieuze kunstvorm en ten tweede “to make a console that doesn't suck ass.”

Het stukje poep van Nintendo?