Chivalry: Medieval Warfare komt deze herfst naar PS3 en X360 | Gamer.nl

Chivalry: Medieval Warfare komt deze herfst naar PS3 en X360 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Hierbij werkt de uitgever samen met ontwikkelaar Torn Banner Studios. De game kwam in 2012 uit op pc. Deze versie werd twee miljoen keer verkocht.

De game speelt zich af in de middeleeuwen, waarin de speler bijlen en zwaarden oppakt om ten strijde te trekken. Hierbij kan de speler uit vier cla es kiezen: Knight, Vanguard, Archer en Man-at-Arms. Met die cla kunnen zij graanvelden in de fik steken, kastelen bestormen, koninklijke families beschermen en als gladiatoren de arena betreden. De game kan met 11 anderen tegelijk worden gespeeld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou