Online game operators moeten van de Chinese overheid voor 16 juli bepaalde sofware hebben geïnstalleerd, die ervoor zorgt dat de online speeltijd voor jongeren onder 18 jaar flink wordt teruggeschroefd. Hierdoor hoopt de overheid gameverslaving terug te dringen.

Als de software geïnstalleerd is kunnen jongeren (en kinderen) drie uur ongestoord spelen, daarna zullen echter de punten die ze de volgende twee uur kunnen halen gehalveerd worden. Interesseert je dit niks en zit je na vijf uur nog te gamen dan zijn de rapen helemaal gaar. Je score wordt teruggezet op nul en je zult geen punten meer kunnen verdienen. Bovendien zal elk kwartier ook nog een waarschuwing in beeld verschijnen met de boodschap dat dit ongezond gedrag is en je beter even kunt pauzeren.

Gek genoeg wordt hier niet veel heisa over gemaakt. Ook niet door de verschillende gamebedrijven, aangezien de leeftijd van hun meeste klanten boven de 18 ligt. Waar meer mensen problemen mee hebben is het feit dat de gamers zich met hun echte naam en echte identiteitskaartnummers moeten registreren. Ook hierdoor hoopt de Chinese regering mensen af te schrikken.