Soms worden games verboden vanwege de grote hoeveelheid geweld, zoals onlangs Postal 2 in Nieuw Zeeland, of vanwege sexueel getinte inhoud, zoals Leisure Suit Larry in Australië. Soms ligt een onderwerp politiek erg gevoelig waardoor een game in een bepaald land het levenslicht niet kan zien. Zo mocht Ghost Recon 2 vanwege de verhaallijn niet in Zuid-Korea gereleased worden.

Ook in China worden games regelmatig vanwege in onze ogen rare motivaties verboden. Zo mocht de strategische game Hearts of Iron daar niet uitgebracht worden, omdat het de geschiedenis anders voorspiegelt dan volgens de Chinese overheid werkelijk het geval is.

Om een gelijkaardige reden is nu ook het spel 'Soccer Manager 2005' in China verboden. Hierin wordt namelijk delen van China, waaronder Taiwan, Hong Kong, Macau en Tibet, afzonderlijk land gezien. Een doorn in het oog van de Chinese overheid dat dit schijnbaar als een soort van belediging ziet. Daarom heeft men verdere verkoop van het spel nu verboden. Zo kunnen websites rekenen op een straf van $1210 wanneer ze het spel ter download aanbieden en kunnen internetcafé's boetes tot $1815 opgelegd krijgen wanneer het spel op één van de computers aldaar geinstalleerd is.Om welk spel het precies gaat is trouwens niet geheel duidelijk. Soccer Manager is in Europa namelijk een gamereeks van JoWood, maar het zou ook goed kunnen dat Sega haar Football Manager 2005 in China onder de naam Soccer Manager 2005 op de markt brengt. Het spel is ook wel bekend als Champion Soccer Manager 2005 en was nog niet verschenen op de Chinese markt.