Chinese overheid keurt al meer dan 500 dagen geen buitenlandse games goed

Chinese overheid keurt al meer dan 500 dagen geen buitenlandse games goed

Het is al meer dan 500 dagen geleden dat de Chinese overheid voor het laatst een buitenlandse game goedkeurde om uitgebracht te worden in China.

Dat merkt Resetera-gebruiker Ceerious op in een topic over het goedkeuringsproces van de Chinese overheid. Er werd voor het laatst op 28 juni van 2021, 510 dagen geleden, een buitenlandse game goedgekeurd om uitgebracht te worden in China.

Games moeten net als alle andere publicaties, zoals boeken, films en cd’s, een lang goedkeuringsproces ondergaan door de ‘National Press and Publication Administration’, zo legt Ceerious uit. Dat geldt voor alle buitenlandse publicaties, ook die uit Taiwan.

In 2021 werden er nog 76 buitenlandse games goedgekeurd, met de laatste dus op 28 juni van dat jaar. In 2020 eindigde de teller op 97 games, in 2019 op 180, in 2018 op 50 en het jaar daarvoor werden er 456 geïmporteerde games goedgekeurd.

Van de games die in 2021 werden goedgekeurd, was het overgrote deel voor mobiele telefoons gemaakt. Slechts elf consolegames werden uitgebracht in China, waaronder Super Mario Party, Rayman: Legend, Mini Metro en twee Raving Rabbids-games. Minder dan tien pc-games werden goedgekeurd, waaronder The Division 2.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@san5324 huh hoe bedoel, woon je in China dan? Online gamen kan dus niet of steam etc.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Blijft altijd leuk dat Chinese bedrijven hier ongestoord hun troep mogen verkopen maar andersom mag dat niet.... Word tijd dat westerse overheden is met dezelfde maat gaan meten.

0
test

@poklaan de EU importeerd veel meer uit China dan het exporteert naar China, google maar even naar import export eu china (ik mag geen links posten blijkbaar) dus het westen gaat helemaal niks doen op wat symbool politiek na... Bovendien is 'hun troep' dus dingen als iphones die in China geproduceerd worden.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou