'Chinese bedrijven tonen interesse in aankoop Ouya' | Gamer.nl

'Chinese bedrijven tonen interesse in aankoop Ouya' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Er zijn nog geen officiële biedingen gedaan op het bedrijf dat de gelijknamige Android-console lanceerde, maar er zouden al wel gesprekken worden gevoerd. Bedrijven als Xiaomi, Tencent, Google en Amazon zouden intere e hebben getoond.

Volgens de bronnen zouden bedrijven vooral intere e hebben in de aankoop om het talent dat werkt bij het bedrijf in dienst te hebben. In China is het sinds kort toegestaan om consoles te verkopen. Sinds 2000 was dit verboden. Mogelijk geeft de aankoop van Ouya Chinese bedrijven een voorsprong in het lanceren van een eigen console.

De Ouya is sinds vorig jaar verkrijgbaar, maar is nooit doorgebroken bij het grote publiek. De console werd succesvol gefinancierd via crowdfunding. In totaal werd er meer dan 8 miljoen dollar opgehaald voor de console. Afgelopen jaar lanceerde de Ouya voor 99 dollar. Alle Android-games die per download beschikbaar waren, kunnen gratis uitgeprobeerd worden. 

Ouya heeft nog niet gereageerd op de geruchten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou