Chinese bedrijven aangeklaagd door The Pokémon Company wegens copyrightschending

Chinese bedrijven aangeklaagd door The Pokémon Company wegens copyrightschending

The Pokémon Company klaagt zes Chinese bedrijven aan voor het schenden van zijn copyright met het spel Pocket Monster Reissue.

Dat meldt South China Morning Post. The Pokémon Company klaagt de bedrijven aan vanwege het mobiele spel Pocket Monster Reissue, in China bekend als Koudaiyaoguai Fuke. Volgens het Pokémon-bedrijf zouden de Chinese bedrijven zijn copyright schenden en oneerlijke concurrentie vormen.

De zes bedrijven zouden het spel al sinds 2015 zonder goedkeuring draaiende houden, zo blijkt uit een beursaangifte van Jiangyin Zhongnan Heavy Industries Co, een van de aangeklaagde bedrijven. The Pokémon Company eist dat de distributie, ontwikkeling en promotie van het spel stoppen en dat het offline wordt gehaald.

Ook wil The Pokémon Company een schadevergoeding van 500 miljoen Chinese renminbi, omgerekend ruim 72,4 miljoen euro, en dat de betrokken bedrijven in het openbaar hun excuses aanbieden. Zhongnan Heavy Industries meldde in 2016 dat het spel al 300 miljoen Chinese renminbi (ruim 43,4 miljoen euro) aan inkomsten had gegenereerd.

Pocket Monster Reissue is in China nog altijd te downloaden op Apples App Store en verscheidene online Android-winkels. Zhongnan Heavy Industries meldt dat de rechtszaak nog loopt en dat het “onmogelijk is om te zeggen wat de impact is op de toekomstige winst van het bedrijf”.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zat er eigenlijk al op te wachten, maar er zijn nog veel meer clones in omloop.

0

Ik wens ze succes om in China legaal resultaat te krijgen

0

Aanbevolen voor jou