China staat release van 44 internationaal ontwikkelde games toe

China staat release van 44 internationaal ontwikkelde games toe

China geeft voor het eerst sinds juni 2021 toestemming aan een aantal games die buiten het land zijn ontwikkeld om uit te komen.

Dat meldt Reuters. Het gaat om spellen als Don't Starve, Valorant en Pokémon Unite. Het zou eerst om 45 games gaan, maar op het laatste moment werd zonder reden het spel Game of Thrones: Winter is Coming toestemming ontzegd.

Verder mogen ook 84 nieuwe in China ontwikkelde games uitkomen. De spellen komen van Chinese giganten als Tencent en NetEase. Volgens Reuters is het en "belangrijke stap richting de normalisatie van de game-industrie" in China.

Afgelopen november bleek nog dat het al meer dan vijfhonderd dagen geleden was dat China een in het buitenland ontwikkelde game goedkeuring had gegeven voor release in het land. 

Games moeten net als alle andere publicaties, zoals boeken, films en cd’s, een lang goedkeuringsproces ondergaan door de ‘National Press and Publication Administration'. In 2021 werden er nog 76 buitenlandse games goedgekeurd, met de laatste op 28 juni van dat jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat lief van China

0
test

zoiets als de VS laat langzaam weer boeken op scholen toe die voorheen als te woke werden gezien. een belangrijke stap in de richting van vrije menings uiting...

0

Aanbevolen voor jou