De nieuwe regels beperken speeltijd voor kinderen onder de achttien jaar tot drie uur per week: van 20:00 tot 21:00 uur op vrijdag, in het weekend en op nationale feestdagen. Dat is aanzienlijk minder dan de huidige 1,5 uur per dag.
Eerder gaf Tencent, de grootste gameproducent van China, aan dat kinderen onder de zestien jaar slechts 2,6 procent van haar inkomsten genereren. Daarmee zouden de maatregelen een beperkte impact hebben op Chinese uitgevers. Desondanks meldt onder andere Bloomberg dat aandelen in bijvoorbeeld Netease flink zijn gedaald.
Ook zegt de Chinese overheid strenger te controleren op het naleven van de regels. Daarbij moeten kinderen zichzelf identificeren, in sommige gevallen met een gezichtsscan op mobiele apparaten.
China probeert al jaren gameverslaving tegen te gaan met dergelijke maatregelen. Vanuit de game-industrie is er een hoop kritiek op de aanpak, die zich vrijwel enkel richt op schermtijd - geen officiële indicator voor gameverslaving.
Reacties op: China scherpt regels voor gamende kinderen aan
coola
-JK-
san5324
Heeft niets mee te maken waarom nu opeens de tech bedrijven aangepakt worden.
Robert-Frans
Mijns inziens is dat op zich geen verkeerd uitgangspunt; zelf denk ik dat deze bedrijven wereldwijd veel te veel macht hebben. Maar de soms erg draconische en vrijheidsbeperkende maatregelen die China daarvoor neemt roepen bij ons natuurlijk wel flink wat vraagtekens op.
Daarbij gebeurt online-gaming (off-line gaming valt niet onder deze beperkingen, zo begreep ik) natuurlijk niet binnenshuis. Uiteraard doen de meeste mensen dat weliswaar vanuit huis, maar een online wereld is feitelijk een openbare ruimte buitenshuis, ontwikkeld door gamesdevelopers.
En een overheid kan besluiten om kinderen tegen ongezonde situaties in dergelijke ruimten te beschermen. Net zoals een overheid kan besluiten dat horeca minderjarigen geen alcohol mogen schenken, ook als de horeca meer besloten zouden zijn.
SuperDre
san5324
Er is geen aow in China en kinderen betalen dit voor de ouders wanneer zij oud zijn. Om dit te kunnen moet je een goed betaalde baan hebben.
Je komt nooit op een goede middelbare school wanneer je niet op een goede lagere school heb gezeten. De kans om uitmuntend te scoren voor het gaokao examen is nihil dan. Dus je kunt een goede universiteit op jouw buik schrijven. Kinderen worden geacht te studeren, dan direct een baan te vinden en te trouwen en natuurlijk direct een kind krijgen.. Dit is serieus een lastige situatie in China.
rreloaderr
Conclusie; een achterlijk land waar ze nog in 1800 leven.
san5324
Het is maar hoe je het ziet…
Witty1889
Robert-Frans
san5324
Jullie spam melding is bullshit
SuperDre
GoofyZ3
ravw
denk dat het onthouden van iets juist nooit de goede weg is …
maar je kunt het beter van jongs af aan leren hoe je de moderne dingen verantwoordelijk kun en moet gebruiken
Leer hem of haar spelende wijs wat de gevaren zijn en wat ook de positieve kanten er van zijn
Al vind ik die bij de mobile telefoon maar nihil van goede punten hebben
oke je kunt bellen met een andere dat is een voordeel maar alles daar om heen is overbodig
maar dat Ge whatsapp de hele dag van mensen … als ik wil lezen pak ik wel een boek
Dus je kunt je kinders ook leren dat het niet verplicht is om gelijk een telefoon of bericht te lezen en te beantwoorden
je moet ze het leren gebruiken als een gebruiksvoorwerp en niet als een deel van de ademhaling is wat bij veel mensen nu is .. :-)
rreloaderr
Gamen is net als met de Dublo en Lego spelen gewoon goed tijdverdrijf voor een kind. Verbeterd denkvermogen en motoriek. Online gamen vanaf 6 moet ook gewoon kunnen. Echter uren achter een tablet of telefoon zou ik nooit toestaan. Geen games,tiktok , Instagram, Facebook op de telefoon van iemand onder de 12.
Robert-Frans
Zeker bij online-gaming verzamelen de betreffende developers echter natuurlijk wel al die gegevens over jouw kinderen en maken daar in hun advertentiebeleid natuurlijk flink gebruik van.
Als je kinderen samen spelen met Lego of Dublo, dan gebeurt dat gewoon zichtbaar in je eigen huis. Je kunt meekijken, je ziet wat er gebouwd wordt en kunt ingrijpen als het niet goed gaat.
Bij online-gaming heb je die controle veel minder, zeker als het gamen op mobieltjes gebeurt (wat in China veel gewoner is). De andere kinderen bevinden zich elders, zijn ook niet zichtbaar, kunnen omgangsvormen aanhouden die jij in je eigen huis niet zou accepteren, en als ouder zul je niet altijd (meer) begrijpen wat ze in een spel nu precies doen.
Tenslotte is bouwen met Lego of Dublo veel meer een fysieke activiteit, terwijl gamen dat meestal niet is. En zeker voor kinderen is voldoende beweging wel belangrijk.
Er zijn dus toch wel wat verschillen tussen fysiek spelen en gamen, zonder dat het een per se slechter hoeft te zijn dan het ander. Maar het is wel goed om dat (als ouder) in de gaten te blijven houden.