China begint identificatiesysteem voor videogames in september

China begint identificatiesysteem voor videogames in september

In september start de Chinese overheid met de uitrol van een identificatiesysteem voor games. Dat href="https://www.scmp.com/abacus/games/article/3095509/chinas-real-name-verification-system-games-launch-nationwide-september" rel="noopener noreferrer" target="_blank">meldde </a>een woordvoerder van de Communistische Partij van China op gamebeurs ChinaJoy.

Binnenkort moet iedereen die in China een game wil spelen zichzelf identificeren met zijn of haar eigen naam. Het systeem wordt in september geïmplementeerd door de overheid, waarna uitgevers en platformhouders worden gevraagd het toe te passen op hun games.

De grootste game-uitgevers van China, Tencent en Netease, hebben al een eigen systeem ontworpen dat al wordt gebruikt in verschillende games. Zo moeten Honor of Kings-spelers – hier bekend als Arena of Valor – hun gezicht scannen voordat ze kunnen spelen. Het is onbekend hoe het overheidssysteem exact werkt en of dat de huidige systemen vervangt.

China plande al langer een verificatiesysteem voor videogames, vermoedelijk om kinderen minder te laten gamen. China beperkte eerder de tijd die kinderen onder de 18 jaar per week mogen gamen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

1984 toestanden. China is de grootste vijand van een vrije wereld.

0
test

@Baukereg 1984 is so highly overrated... En ik denk eerder dat op dit moment de VS een grotere vijand is van de vrije wereld. Maar aan de andere kant is hier zeker wat voor te zeggen voor gebruik van je echte naam, bv wil je online kunnen spelen dan moet je eerst inloggen via digid oid.. Overigens is er dus ook sprake van dat zoiets voor meerdere landen ook in de nabije toekomst gaat gebeuren.

0
test

@SuperDre VS grotere vijand, jij bent niet helemaal ok man :p

0

@SuperDre ik zou stoppen met denken als ik jou was, probeer eerst die kleurplaat nog maar eens netjes binnen de lijntjes in te kleuren.

0
test

@Baukereg Absoluut. De VS zijn ook een puinhoop op het moment maar daar mag je nog op straat schreeuwen dat de president een onbenul is zonder opgepakt te worden op basis van een bullshit 'staatsondermijnende activiteiten' aanklacht waarna je 10 jaar werkkamp krijgt toebedeeld door een rechterlijke macht die altijd doet wat de politici willen. Een land waar bedrijven altijd informatie moeten afgeven aan de staat als de regering daar het bevel toe geeft en dus ieder Chinees bedrijf feitelijk een staatsbedrijf is --> Zie de Canadese Huawei-affaire. Een land waar minderheden stelselmatig hun cultuur en taal vernietigd zien worden: De Oiegoeren, Tibetanen etc. Een land waar orgaanroof bij terdoodveroordeelden bestaat. Een land met een social tracking systeem waar zelfs het verkeerde merk babypoeder kopen je aftrek van sociale punten geeft en, wanneer dit te ver terugvalt, je niet meer vrij kan reizen met vliegtuig of trein. In het kort: FUCK China (de regering en het systeem uiteraard, niet de gewone burgers).

0
test

Hoe meer ik over China hoor hoe meer ik wens om op een andere planeet geboren te zijn. Gadverdamme wat een schijt overheid. Oops nu ben ik gebanned bij valorant.

0

@armilo-theus Inderdaad,ik denk dat ik binnenkort naar Jupiter vlieg.

0

Aanbevolen voor jou