Naast Monkey, de hoofdrolspeler in Enslaved, kan de speler ook het vrouwelijke personage Trip besturen. Hoewel Trip macht heeft over Monkey (zij kan Monkey's hoofdband laten ontploffen), heeft hij het voor het zeggen op het slagveld. De speler kan Trip eenvoudige opdrachten geven om haar te laten volgen, stoppen of Monkey te genezen. Ook kan Trip ingezet worden om de tegenstander af te leiden en robots te hacken waardoor de omgeving onderzocht kan worden op gevaren.

Tactische beslissingen moeten in Enslaved dan ook regelmatig genomen worden volgens Chief. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende gevechtsrobots in een slagveld tegen elkaar uit te spelen, maar Trip en Monkey kunnen zelf ook direct vechten tegen de robots, zo schrijft het gamesmagazine. De gevechten tegen eindbazen zouden doen denken aan die van God of War, compleet met robotbloed en -ingewanden.

Volgende week

Meer details over Enslaved staan in Chief 027, die vanaf 27 oktober in de schappen ligt. In datzelfde magazine wordt verder onder andere aandacht besteed aan een speelsessie met World of Warcraft: Cataclysm en Tekken 6.