Drie topmensen Ubisoft vertrekken na beschuldigingen over giftige werkcultuur

Drie topmensen Ubisoft vertrekken na beschuldigingen over giftige werkcultuur

Chief Creative Officer Serge Hascoët is opgestapt bij Ubisoft na een reeks beschuldigingen over een giftige werksfeer. Ook studiohoofd Canada Yannis Mallat en het hoofd van HR Cécile Cornet zijn vertrokken, meldt Ubisoft in een statement.

Als de creatieve topman van de uitgever was Hascoët betrokken bij vele projecten. Uit een reportage van de Franse krant Liberation bleek gisteren echter dat hij de spil was in de cultuurproblemen binnen het bedrijf. Hij werd niet beschuldigd van seksueel wangedrag, maar zou wel"het meest giftige gedrag binnen het bedrijf" vertonen. "Iedereen weet het. Hij wordt zelfs gewaardeerd voor zijn giftigheid", schreef Liberation.

Mallat overzag de Canadese studio's van de uitgever, waar de afgelopen weken meerdere verhalen over ontoelaatbaar gedrag naar buiten kwamen." De recente beschuldigingen in Canada maken het onmogelijk voor hem om verder te gaan in zijn rol", zegt Ubisoft in het statement. VP of Editorial Maxime Béland stapte op bij Ubisoft Toronto na beschuldigingen, terwijl een andere werknemer werd ontslagen. In Montreal legde Ashraf Ismail, de creative director van Assassin's Creed Valhalla, zijn werk neer om zich op zijn persoonlijke leven te concentreren nadat hij werd beschuldigd van het liegen over zijn huwelijksstatus tegen andere vrouwen.

Ubisoft zegt in hun statement dat Cornet opstapt omdat "zij denkt dat dit het beste is voor het bedrijf."Het artikel van Liberation claimde dat er meer dan honderd verschillende zaken zijn gemeld aan HR.

"Ubisoft is tekortgeschoten in zijn plicht om een veilige en inclusieve werkomgeving te creëren voor zijn werknemers", zegt CEO en mede-oprichterYves Guillemot in het statement. "Dit is onacceptabel, omdat giftig gedrag direct indruist tegen de waarden waarop ik nooit compromissen sluit, en dat ook nooit zal doen. Ik ben toegewijd om grote veranderingen door te voeren in het bedrijf om onze werkcultuur te verbeteren en te versterken." Guillemot neemt tijdelijk de werkzaamheden van Hascoët over als Chief Creative Officer.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vrijwel geen concrete verdachtmakingen, ik vertrouw het totaal niet... Hier zit iets anders achter. Bovendien is een manager die mensen af en toe uitjouwt niet giftig, maar iemand die hart voor de zaak heeft. Anderzijds moeten mensen ook een rechte rug kunnen houden, als men geïntimideerd wordt. We stammen niet voor niks af van de apen, en die intimideren elkaar ook de godganse dag... Geef toch eens toe dat we gewoon wilde beesten zijn, maar nee, we moeten onszelf op een voetstuk zetten en het morele verheven vingertje naar alles en iedereen opsteken.

0
test

@oropher wat is dit voor een reactie? Je comment slaat echt nergens op. Mijn oom heeft 20 jaar lang een eigen bedrijf gehad (helaas niet meer) en is nooit toxic naar zijn werknemers geweest. Er kwam op een gegeven moment een meid daar stage lopen die later daardoor een vaste baan kreeg. Die is nog nooit lastig gevallen door haar collega's. Toevallig kende ik haar ook nog van de basisschool. Een manager hoort niet mensen uit te jouwen slaat helemaal nergens op. Op het moment dat iemand geïntimideerd wordt moet de persoon die dat doet ophouden met zijn kansloze gedrag. Hoort niet thuis in een bedrijf. Als laatste De evolutietheorie is maar een theorie.

0
test

@armilo-theus AH, jij twijfelt aan de evolutietheorie, kansloos en heel treurig. Zegt meteen genoeg over de rest van je reactie en je vermogen tot redeneren.

0
test

@armilo-theus Zwaartekracht is ook 'maar' een theorie. Betreft de rest van je reactie ben ik het wel met je eens.

0
test

@oropher Wauw! Speechless!

0

@oropher Het is juist de evolutie die er voor moet zorgen dat wij beter zijn dan jij zegt dat wij zijn. Ons denkvermogen is sterk genoeg om ons in staat te stellen niet alleen met ons instinct maar ook met ons denkvermogen te kunnen handelen.

0

@oropher LOL! een manager die mensen intimideert of uitjouwt is absoluut geen manager, maar een tiran die probeert manager te spelen. Stemverheffing an-sich is al een teken van zwakte omdat je een argument niet kunt winnen. Zo'n persoon probeert iedereen onder zich te houden, omdat ie weet dat ie totáál ongeschikt is als leider. Hard wegrennen bij zo iemand.

0
test

Wordt er tegenwoordig niet gewoon te snel gegooid met de termen "toxic" en "inclusief"?? Ik ga niet oordelen zonder meer details, maar dit ruikt naar mensen onnodig cancellen.

0
test

@TomTom ik lees: "Het artikel van Liberation claimde dat er meer dan honderd verschillende zaken zijn gemeld aan HR." Als dat klopt is er veel te laat ingegrepen. Er is dan ook geen sprake van onnodig mensen ontslaan/ op non-actief zetten/ 'cancellen'. 'Wordt er tegenwoordig niet gewoon te snel gegooid met de termen "toxic" en "inclusief"??' Je hoort er tegenwoordig steeds meer over en dat is een goed iets. Het is goed om dit soort zaken aan het licht te brengen (anders komt er nooit een oplossing).

0

Aanbevolen voor jou