Chernobyl-maker en HBO werken aan The Last of Us-serie

Chernobyl-maker en HBO werken aan The Last of Us-serie

Betaalkabeltelevisienetwerk HBO werkt samen met Craig Mazin, de maker van de miniserie Chernobyl, aan een serie gebaseerd op The Last of Us.

Dat heeft Naughty Dog, de ontwikkelaar van de geprezen PS3- en PS4-game, aangekondigd. Ook Naughty Dog's Neil Druckmann is betrokken bij de serie: hij schrijft mee aan het script en produceert.

De serie moet in eerste instantie de gebeurtenissen uit de eerste game uitbeelden. Daarin moet Joel het meisje Ellie veilig zien te houden terwijl ze door een post-apocalyptische Verenigde Staten trekken. De wereld is namelijk getroffen door een virus die mensen in de zombieachtige Clickers verandert. De makers laten echter de mogelijkheid open dat het verhaal uit The Last of Us: Part 2 ook onderdeel van de serie wordt.

Voorheen was het de bedoeling dat er een film gebaseerd op The Last of Us gemaakt zou worden, maar die gaat niet meer door. Wel wordt er nog gewerkt aan een film gebaseerd op een andere Naughty Dog-franchise, Uncharted.

Craig Mazin gooide onlangs hoge ogen met de vierdelige HBO-miniserie Chernobyl, waarin de nucleaire ramp in Rusland wordt uitgebeeld. Sony is van plan om na The Last of Us via Sony Pictures TV diverse series gebaseerd op PlayStation-franchises te lanceren.

Een releasedatum voor de serie is nog niet bekend, de langverwachte game The Last of Us: Part 2 verschijnt op 29 mei voor PlayStation 4.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

NICE! Chernobyl was erg goed, en als HBO er ook achter zit gaat 't zeker goed komen. Love it!

0
test

Hopelijk is het goed. Maar ik moet eerst nog zien dat een game goed vertaald word naar een film/serie

0
test

@Tonne wat is goed vertaald? Mortal kombat bijvoorbeeld was qua film vermakelijk, maar geen hoogstaand stukje film. Echter gezien het bronmateriaal week het daar niet ver van af. Ook silent hill was zeker geen slechte film imo.

0
test

@darkmanwls Zelfs resident evil was geen slechte film.. En eigenlijk zijn er een hoop films die gebaseerd zijn op games helemaal niet echt slecht, wat het juist naar boven brengt is dat games juist vaak helemaal geen goed verhaal hebben, maar wat daar leuk aan is, is dat je er zelf in speelt..

0

Aanbevolen voor jou