[check]Starcraft II alleen te spelen voor 18+ers in Noord-Korea | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De meest geanticipeerde game van 2010 voor Noord-Korea is nog altijd Starcraft II. Het eerste deel uit deze reeks wordt nog altijd in wedstrijdverband gespeeld in Noord-Korea, zelfs in de illegale gokwereld werd er op het spel ingezet. Blizzard had er niet op gerekend dat het spel 18+ zou worden beoordeeld door de Games Rating Board, de organisatie die de leeftijdskeuringen doet in Noord-Korea.

Bezwaar aantekenen

Blizzard kan als ze willen een bezwaar aantekenen tegen deze rating, als ze dit doen kunnen ze binnen 30 dagen een bezwaar indienen bij de Games Rating Board, Blizzard heeft nog niet toegezegd dit van plan te zijn. Het spel wordt dan opnieuw van keuring voorzien, maar dit kan de release van het spel naar volgend jaar verdringen. De versie die ze ingeleverd hebben ter keuring is een zogehete 'release candidate' een verdere ontwikkeling van het spel dan de beta die op dit moment in volle gang is. Op deze versie heeft de Games Rating Board gezegd dat ze meer op de inhoud van het spel hebben gelet, en dat door onder andere taalgebruik en geweld in het spel een strictere rating is toegepast. Starcraft II komt uit voor de PC, een releasedatum is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou