[check]Dief op Penny Arcade Expo komt niet opdagen voor hoorzitting | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op zondag probeerde een aanwezige genaamd Justin D. May op de Penny Arcade Expo East een pre-release versie van Breach te stelen. De dief sloot zijn laptop op één van de Xbox 360's aan die door Atomic Games, de ontwikkelaar van Breach stonden opgesteld. Hij gebruikte software die ook wordt gebruikt door piraten om games te kopiëren om de game te downloaden. Toen hij betrapt werd op zjin daad, rende hij een mensenma a in alvorens hij werd aangehouden.

"We nemen dit soort incidenten zeer serieus omdat we ook aan projecten werken voor militaire organisaties en inlichtingsdiensten", aldus Peter Tamte, de directeur van Atomic Games. May vertoefde vier uur in de cel, terwijl zijn laptops, omgebouwde Xbox 360, omgebouwde PSP, omgebouwde DS en XMP3 werden geconsfisceerd door de politie. Toen hij door Joystiq werd geconfronteerd met zijn daad, zei hij dat hij de Ethernet kabel van de bewuste Xbox 360 nodig had om even te internetten. Echter, de Penny Arcade Expo biedt iedereen gratis internet. Sinds deze opmerking adviseert de advocaat van May om verdere opmerkingen achterwege te laten.

May was vanochtend afwezig op zijn hoorzitting en heeft nu een arrestatiebevel tegen zich lopen. Ten tijde van de hoorzitting was hij volgens bron Joystiq Modern Warfare 2 op Xbox Live aan het spelen. Toen men contact met May wilde maken, verdween hij plots. Als hij veroordeeld wordt, kan May een geldboete krijgen en/of een gevangeni traf met een maximum van vijf jaar voor elk van de twee strafbare feiten waar hij voor beschuldigd wordt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou