De torrentsite heeft in de maand december van dit jaar bijgehouden hoeveel games op welke platforms illegaal gedownload worden. De PC staat met stipt bovenaan met ruim 110 duizend torrents die deze maand al zijn gedownload. Ver daarachter volgt de PSP met bijna 35 duizend games die zijn gedownload, en kort daarop staat de Wii op plaats 3 met ongeveer 25 duizend games die illegaal zijn verkregen.

PlayStation en Xbox

Kort daarop volgt de Playstation en de Xbox met beide ongeveer 23 duizend gedownloade games. Echter kon TorrentFreak niet de verschillende generaties consoles uit elkaar houden, waardoor het lastig is om in te schatten of het om Playstation 1,2 of 3 games gaat. Hetzelfde geldt voor de Xbox en Xbox 360. Er wordt vanuit gegaan dat het draait om de oudere generaties, omdat het heel moeilijk is om de PS3 en Xbox 360 torrents te cracken.

Het onderzoek was onderdeel van een groter geheel, waarin duidelijk is geworden dat slechts 3,3 procent van de gedownloade torrents gaat om games. Er wordt voornamelijk films, televisieseries en muziek gedownload.