[check] Eerste aangepaste firmware PlayStation 3 uitgebracht | Gamer.nl

[check] Eerste aangepaste firmware PlayStation 3 uitgebracht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Alaoumi zegt geen kwade bedoelingen te hebben en heeft de firmware ook niet uitgebracht zodat mensen de software kunnen gaan gebruiken voor piraterij. Het is ook niet mogelijk om zelf geschreven software te draaien op de PlayStation 3. Daarin verschilt het met de software die hacker Jailbreak eerder uit heeft gebracht, waarin dat wel mogelijk is. Het is veelal een technisch verhaal, maar wat KaKaRoTo nu aan firmware heeft uitgebracht is voornamelijk bedoelt om homebrew-applicaties mee te maken, waarmee bijvoorbeeld applicaties gemaakt kunnen worden die HD-materiaal rechtstreeks op de PlayStation 3 afgespeeld kan worden zonder het te converteren naar een ondersteundend formaat.

Gehackt

Het is niet de eerste keer dat de software van de PlayStation 3 gekraakt is. Eerder werd al bekend dat gebruiker GeoHot de 'root key' van de PS3 gekraakt had. Onlangs liet de hackersgroep Overfl0w middels een presentatie van 45 minuten zien hoe zij de beveiliging van de console hebben weten te omzeilen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou