[check] Één op de tien kinderen Singapore gameverslaafd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uit het onderzoek blijkt dat de kinderen die in aanmerking komen voor verslaving zo'n twintig uur per week gamen. Negen tot twaalf procent van de jongens zijn verslaafd, terwijl drie tot vijf procent van de meisjes verslaafd zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat veel gamen lijdt tot verslechtering van het gedrag. "Wanneer kinderen verslaafd worden, dan worden depre ie, angst- en sociale fobieën meer ontwikkeld, en presteren ze slechter op school", zegt mede-onderzoeker Douglas A. werkzaam bij de Iowa State University.

Mark Griffiths director van de International Gaming Research bij Nottingham Trent University heeft echter zijn vragen gesteld bij het onderzoek. "Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat gamers velen uren kunnen spelen zonder dat ze verslaafd worden en zonder schadelijke negatieve effecten", laat Griffiths weten. Regelmatig worden er onderzoeken gedaan naar gameverslaving, maar onderzoekers zijn nog niet tot een eenduidige conclusie gekomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou