Dacht je in Vietcong de jungle van alle Vietnamezen en andere communistische vrijheidsstrijders ontdaan te hebben, komt ontwikkelaar Pterodon met een vervolg. Wederom mag de speler het tegen de Vietcong opnemen, dit keer tijdens het Tet Offensief uit 1968. Als omgeving heeft men oude stad van Hue (wat je uitspreekt als "Hoe-aai") gekozen.

Het verhaal begint als de speler, een Kapitein uit het Amerikaanse leger, een oorlogsverslaggever moet begeleiden tijdens de traditionele nieuwjaarsfestiviteiten in Hue. Naast de stad kom je in veertien aparte gebieden terecht, waarin je op leven en dood zal strijden.

Ben je het "Amerikaantje" spelen zat, dan kun je ook nog de rol van jonge Vietcong soldaat spelen. Die neemt het in en rond zijn dorp op tegen het Zuid-Vietnamese leger, met als uiteindelijk doel de bestorming van het keizerlijke paleis. Genoeg te doen dus in Vietcong 2. Van de Vietnam shooter, die later dit jaar uitkomt, is een aantal nieuwe screenshots en filmpjes verschenen die je hier kunt bewonderen.Battles based on real events taking place in the ancient city of Hue

Drivable vehicles in multiplayer mode

Gritty, street-by-street, urban combat

Each mission flows seamlessly into the next, without passing through a menu system

New and updated character classes for MP

A single player campaign for each side, US and Vietcong

Realistic team battles in the multiplayer mode with up to 64 players

Co-op Missions for up to 8 players against AI

50+ authentic weapons

Immersive and atmospheric gameplay