Meldden we je al eerder dat SoE vanaf 8 februari in de winkels zou liggen, blijkt het nu toch nog een aantal dagen later geworden te zijn. Donderdag zal er in een 'Virgin Megastore' in Engeland een feestje georganiseerd worden door Take2 Interactive (de uitgever). Vanaf die dag zal State of Emergency dan ook in die winkel verkrijgbaar zijn. Verder kun je, mocht je toevallig toch nog naar Engeland gaan, gelijk een PS2 en een Sony Wega TV winnen.

In de rest van Engeland ligt de game vanaf vrijdag in de winkel, voor het gemak gaan we er dan ook maar vanuit dat deze datum in heel Europa gelijk is. Het verschil zal in ieder geval niet groot zijn.

Voor de onwetenden onder ons, het concept van SoE is vergelijkbaar met GTA3. Dit komt mede door het feit dat beide games door Rockstar gemaakt zijn. SoE speelt zich alleen af in 2035, en de wereldbevolking is niet tevreden. Net als in de jaren 60 wordt er veel gedemonstreerd, en daarom wordt er een noodsituatie afgekondigd. Een complete chaos ontstaat waarin jij zoveel mogelijk bloed mag vergieten. Uiteraard zit er ook nog een doel achter, namelijk het ontbinden van de 'Corporation'. Maar dit kun je ook als bijzaak beschouwen, mocht je daar behoefte aan hebben.Apart from offering gamers their chance to buy the game a day ahead of its official release date, the promotion will include all night game challenges with a star prize of a PlayStation 2 and a Sony Wega TV. For a game like SoE, we had half expected some sort of promotional anti-globalisation march; all these free electronic goods don’t really seem to be in the spirit of the thing.Of er ook een chaos zal ontstaan in de Nederlandse winkels is nog even afwachten, de game heeft in ieder geval potentie genoeg!