Left Behind: Eternal Forces (PC) is al een behoorlijke tijd in ontwikkeling en had eigenlijk vorig jaar al in de winkel moeten liggen. De game is gebaseerd op de Left Behind-boeken van Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins. In de Left Behind-boeken wordt de wereld tegen het eind der tijden gepresenteerd, voorafgaand aan de tweede komst van Jezus.

Als speler krijg je de taak met een paar laatste christenen op aarde (de Tribulation Force) het op te nemen tegen de satanisten die de apocalyps in willen luiden. Dit doe je in een toekomstig New York, dat nog wel wijken als Chinatown, SoHo en Uptown kent.

Vandaag is bekend gemaakt dat je de gevechten onder de tonen van componist Chance Thomas mag beslechten. Thomas werkte eerder aan de soundtrack voor de games King Kong, X-Men: The Official Movie Game en Vivendi's Lord of the Rings serie. Flauwe grappen over orgels en kerkkoren laten we uiteraard achter wegen. Saillant detail: geïnteresseerden kunnen de soundtrack ten tijde dat de game uitkomt als ringtone downloaden. Weer eens wat anders dan een tetterende kikker.