De studio koos ervoor om de serie stop te zetten omdat de PC-markt "behoorlijk riskant" is. "We waren gefixeerd op een platform, een platform dat kijkende naar de verkoop van verpakte exemplaren achteruitgaat. Hierdoor konden we niet snel of flexibel zijn. We konden niet naar andere [platformen] kijken omdat we al zo'n monster van een pc-game hadden", verklaart Meredith.

"Met een kleiner wordende markt was het een behoorlijk riskante of gevaarlijke situatie om ons in te bevinden. Dus namen we de beslissing om het PC-spel stop te zetten en ons te richten op andere gebieden." Meredith kan niet zeggen of en wanneer de serie op een later tijdstip nog voortgezet zal worden. De baas verklaart zich eerst op games voor de iPhone te willen richten.

Retail

Volgens Meredith is de achterliggende reden van de stopzetting niet dat Championship Manager met Football Manager van uitgever Sega een steeds kleinere rol zou hebben gekregen. "Het gaat puur om condities op de markt. Ik denk niet retail PC-games nog veel langer zullen bestaan. Het voelt gewoon alsof de verpakte PC-games hun tijd gehad hebben." Daarnaast besteden winkelketens vanwege online downloadplatformen als Steam volgens Meredith steeds minder aandacht aan PC-games.

De laatste Championship Manager-game, Championship Manager 2010, verscheen op 11 september vorig jaar op PC en Mac. Het was de eerste titel in de serie waar Beautiful Game Studios twee jaar, in plaats van een jaar, aan werkte. Meredith verklaarde in 2008 tegenover GamesIndustry dat de serie te lijden had onder "slechte kwaliteit", na het vertrek van Sports Interactive, de studio die tot Championship Manager 5 verantwoordelijk was voor de serie.