Eidos Interactive heeft aangekondigd dat Championship Manager 5, het vijfde deel in de befaamde voetbalmanagerreeks, ook op Xbox en PS2 zal verschijnen. Deze gebeurtenis zal iets later plaatsvinden dan de release van de PC versie, namelijk in de lente van 2005. De PC versie wordt reeds in oktober van dit jaar verwacht.

Championship Manager 5 is het eerste deel in de befaamde reeks die niet door Sports Interactive wordt ontwikkeld. Vorig jaar verbraken Eidos en Sports Interactive namelijk hun jarenlange samenwerking, waarna Eidos de naam Championship Manager behield, terwijl Sports Interactive er met de krachtige engine van het spel vandoor ging. Eidos heeft een nieuwe ontwikkelstudio opgericht onder de naam Gusto Games, welke zich met de Championship Manager reeks bezig zal gaan houden.

Sports Interactive zelf werkt aan een nieuwe voetbalmanagementreeks onder de naam Football Manager, waarvan Sega de taak van uitgever op zich zal gaan nemen. Het zal een bikkelharde strijd worden op het voetbalmanagementgebied.