Een financiële strop dreigt voor uitgever Eidos Interactive nu er een aanzienlijke kans is dat de PC versie van Championship Manager 5 niet meer op tijd voor de feestdagen in de winkels zal liggen. Men heeft vandaag aangekondigd dat de vooropgestelde oktober release sowieso niet haalbaar is, met een aanzienlijke kans op een verschuiving naar 2005. De Championship Manager reeks is één van de meest winstgevende franchises van de uitgever.

Sinds het vertrek van Sports Interactive, de firma achter de eerste tig delen van de reeks, waren er al twijfels over de nieuwste game die door een compleet ander, speciaal voor het spel opgerichte firma is ontwikkeld. Sports Interactive heeft op haar beurt wel op tijd voor het eindejaar, Football Manager 2005 af gekregen. Dit spel draagt dan niet de naam Championship Manager, maar maakt wel gebruik van de technologie van voorgaande Championship Manager games, iets waar Eidos niet over kon beschikken.

De aankondiging van Eidos heeft ervoor gezorgd dat het aandeel een nieuw dieptepunt bereikt heeft. De kans dat de uitgever binnen afzienbare tijd overgenomen wordt, is hiermee opnieuw gestegen. Met het mogelijk verschuiven van Championship Manager 2005 houdt Eidos niet veel toppers over dit eindejaar: Crash 'n Burn, Backyard Wrestling 2 en Get on da Mic.