Nieuws
CES 2020

CES 2020: Persconferenties en verwachtingen

De grootste hardware-beurs gaat weer beginnen

Geschreven door Roel Stortelder op
Nog een paar dagen en dan is het zo ver: CES 2020 gaat op 7 januari van start in Las Vegas. In dit overzicht lees je welke presentaties er zijn en welk nieuws je van de beurs kunt verwachten.

Op de CES wordt alles besproken van petjes met airconditioning tot supercomputers. Om alleen het belangrijkste nieuws te volgen hebben we een handig overzicht gemaakt met de meest interessante openbare persconferenties van dit jaar. Voor jullie gemak hebben we ook alle livestreams gelinkt. Deze lijst wordt constant geüpdatet zodat ook de last-minute aankondigingen hier te vinden zijn.

Maandag 6 januari:

LG Electronics - 17:00 tot 17:45

Panasonic - 19:00 tot 19:45

Qualcomm - 20:00 tot 20:45

AMD - 23:00 tot 23:45

Dinsdag 7 januari:

Intel Corporation - 1:00 tot 1:45

Sony Electronics Inc.- 2:00 tot 2:45

Samsung - 3:30 tot 4:00

OnePlus - 19:00 tot TBD

Er zijn natuurlijk nog veel meer presentaties waarvan een deel gestreamd zal worden. Het hele overzicht kun je hier vinden. Uiteraard zijn er ook presentaties van bijvoorbeeld Asus, Dell en MSI die achter gesloten deuren worden gehouden. Wij zullen alles in de gaten houden en het belangrijkste nieuws voor jullie samenvatten.

CES_2019_poort

Wat kun je verwachten?

AMD

AMD heeft nog niet zo lang geleden een nieuwe reeks processors voor desktops en laptops aangekondigd, dus het is onwaarschijnlijk dat er van die afdeling veel nieuws getoond zal worden. We verwachten daarom voornamelijk nieuws over AMD's nieuwe grafische chips. Een opvolger van de Radeon VII GPU of andere high-end chips zouden wat concurrentie kunnen bieden tegen Nvidia's machtspositie.

Intel Corporation

Intel gebruikt CES traditiegetrouw als platform om de eerste aankondigingen te doen voor nieuwe reeksen processoren. Er is dus een grote kans dat Intel ons nieuwe desktop-processors gaat laten zien. Daarnaast hopen we natuurlijk allemaal dat het bedrijf meer informatie naar buiten brengt over de Intel Xe discrete videokaarten.

Nvidia

Nvidia heeft geen persconferentie aangekondigd, maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf met niets nieuws gaat komen. Uiteraard zal de in oktober aangekondigde Nvidia Shield TV klaar staan, maar het is ook mogelijk dat er nieuwe grafische chips getoond worden.

Samsung

Samsung is elk jaar weer een van de grootste partijen op CES. Verwacht daarom dit jaar een grote reeks aan nieuwe televisies, soundbars en andere elektronica. Vooral 8K, MicroLED en bezel-less zijn woorden die we waarschijnlijk veel tegen gaan komen.

Sony Electronics Inc.

Net als Samsung zal Sony hoogstwaarschijnlijk de nadruk leggen op televisies, maar mogelijk komt het bedrijf ook met een opvolger van de populaire WH-1000XM3-hoofdtelefoon. Daarnaast geeft het bedrijf misschien een teaser van de PlayStation 5 en/of PlayStation VR 2, ook al zullen we voor de meeste informatie waarschijnlijk moeten wachten tot de E3.

LG Electronics

Wéér zo'n TV-gigant, maar ook weer eentje die je goed in de gaten moet houden. De verwachting is dat LG nieuwe OLED-panelen gaat introduceren voor hun televisies met een hogere helderheid en 8K-resolutie. Daarnaast heeft LG al aangekondigd dat er drie nieuwe LG Gram-laptops getoond zullen worden met Intel Ice Lake-processors.

Dell

Net als vorig jaar is Dell weer van de partij met een grote selectie nieuwe laptops, desktops en andere elektronica. De Dell XPS-laptops zijn al jaren niet meer vernieuwd, dus het is goed mogelijk dat er een redesign van die reeks geïntroduceerd wordt. Er is sinds kort ook een nieuwe opperbaas bij Alienware, dus van die tak kunnen we veel nieuwe en aparte apparaten verwachten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft wint langzaam mijn hart - en mijn gametijd Dirt Rally 2.0 dit gehele weekend gratis speelbaar op Xbox One
0

Reacties op: CES 2020: Persconferenties en verwachtingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.