Wada was sinds 2000 de baas van Square Enix, maar wordt nu tijdelijk vervangen Yosuke Matsuda. Verwacht wordt dat Matsuda in juni, tijdens de volgende publieke meeting van het bedrijf, als permanente vervanger wordt gekozen.

Square Enix ziet zich gedwongen om een herstructurering door te voeren, vanwege de tegenvallende verkopen in het Westen. Dit zou de uitgever in totaal 10 miljard yen (zo'n 82,50 miljoen euro) kosten. Square Enix had aanvankelijk geprojecteerd dat het circa 28,81 miljoen euro winst ging maken, maar draait nu waarschijnlijk 106 miljoen euro verlies over fiscaal 2013. 

De meest recente grote games van Square Enix, zoals Tomb Raider en Hitman: Absolution, richtten zich vooral op het westen. Wel heeft het bedrijf games als Lightning Returns: Final Fantasy XIII in de planning en gaat het Final Fantasy X en X-2 uitbrengen in HD, twee titels die meer op de Japanse markt gericht zijn. Verder heeft het nog een nieuwe Thief-game in de maak en komt er een Wii U-versie van Deus Ex: Human Revolution.