Ceo Oculus doneert 31 miljoen dollar aan universiteit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Iribe studeerde aan de University of Maryland van 1996 tot en met 1997. Zijn studie maakte hij niet af, maar is desondanks dankbaar voor de contacten die hij opgedaan heeft tijdens die periode, zoals Oculus' mede-oprichters Michael Antonov. en Andrew Reise. Reise overleed in juni van 2013 aan de gevolgen van een aanrijding.

Naast Iribi heeft ook Antonov heeft een donatie gedaan aan de universiteit, van 4 miljoen dollar.  Het nieuwe onderzoekscentrum gaat het Brendan Iribe Center for Computer Science and Innovation heten en krijgt zowel een virtual reality- als augmented reality-lab. Iribe stelt dat hij graag tijdens zijn leven al iets terug wilde geven en via Oculus op het gebied van educatie wil blijven bijdragen.

 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou