Nintendo stapt in de toekomst mogelijk van consoles af volgens directeur

Nintendo stapt in de toekomst mogelijk van consoles af volgens directeur

De directeur van Nintendo, Shuntaro Furukawa, heeft tijdens een interview gehint dat het bedrijf in de voorlopige toekomst mogelijk geen nieuwe consoles meer gaat ontwerpen. Volgens de president wordt dit gedaan om ontwikkelaars flexibel te laten blijven zodat voldaan kan worden aan de veranderende eisen van de entertainment-industrie.

Volgens Furukawa ligt de huidige focus op de software die ontwikkeld wordt voor de Nintendo Switch om de 'Nintendo-ervaring' te leveren. Daarmee geeft hij aan dat technologie snel verandert en het bedrijf flexibel blijft nadenken over de manier waarop deze ervaring geleverd wordt naarmate de tijd vordert.

"Het is dertig jaar geleden sinds we zijn begonnen met het ontwikkelen van consoles voor in de huiskamer," zegt Furukawa. "De geschiedenis van Nintendo gaat zelfs nog verder terug waar alleen gedacht werd over de volgende hardware die gemaakt moest worden. Op de lange termijn moeten we misschien als bedrijf onze focus verplaatsen van de consoles voor thuis naar flexibiliteit wat net zo belangrijk is als vernuftigheid", aldus Furukawa.

Nintendo Switch

In hetzelfde interview geeft de president aan te overwegen om de mogelijke instabiliteit te verkleinen. Zo geeft hij aan het aantal mobiele games te willen vergroten die het bedrijf continu voorziet van omzet. Daarnaast geeft Furukawa aan meer aandacht te besteden aan pretparken en films. Met deze praktijken wil de president de iconische personages deel te laten maken van het alledaagse leven van mensen om een sterkere synergie te creëren.

Met de Switch heeft Nintendo hoe dan ook een succesvolle console weten te produceren. Zo werd eerder bekend dat de console in de Verenigde Staten de snelst verkopende is in deze generatie met 8,7 miljoen exemplaren sinds de lancering in maart 2017.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben altijd een kei harde nintendofan geweest en dit bericht doet me wel nadenken. Het hoeft geen probleem te zijn dat er geen console meer zal komen, zolang de games er maar wel komen. Ik heb er vrede mee.

0
test

Jammer als het waar zou zijn. Gelukkig zijn er nog genoeg oude Nintendo consoles met duizenden games die je kunt spelen.

0

Aanbevolen voor jou