CEO Epic Games redt 2800 hectare bosgrond | Gamer.nl

CEO Epic Games redt 2800 hectare bosgrond | Gamer.nl

Tim Sweeney, de oprichter en CEO van ontwikkelaar Epic Games, heeft 15 miljoen dollar gedoneerd om een bosgebied in North Carolina te redden.

Het gebied, met een grootte van ongeveer 2800 hectare, stond onder druk van een energiemaatschappij die er stroomtorens op wilde bouwen. Sweeney heeft 15 miljoen dollar gedoneerd aan de US Fish en Wildlife Service om bouwprojecten op het landgoed permanent te blokkeren.

Box Creek Wilderne , zoals het gebied heet, staat erom bekend een van North Carolina's meest diverse gebieden te zijn wat betreft flora en fauna.

"Box Creek Wilderne is nog steeds particulier bezit maar de afspraak is dat er nooit meer op gebouwd kan worden", zei Sweeney in een interview met Citizen-Times. "Het is niet toegankelijk voor het publiek op het moment, maar geïntere eerden kunnen een email sturen voor een vergunningskaart zodat ze van het gebied kunnen genieten."

Sweeney bezit zo'n 16.000 hectare grond in North Carolina, en heeft in het verleden al eerder gebieden van bouwprojecten gered door middel van donaties. Dit is wel zijn grootste aankoop grond ooit.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou