Nieuws
Madden 19

CEO van EA wil betere veiligheid bij toekomstige evenementen

EA doneert tevens miljoen dollar aan slachtoffers schietpartij

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Andrew Wilson, de CEO van EA, heeft in een verklaring aangegeven meer consistentie te willen bij de veiligheid van toekomstige evenementen. Tevens doneert het bedrijf een miljoen dollar aan de nabestaanden van de schietpartij in Jacksonville van een paar dagen geleden.

Wilson maakt duidelijk geschokt te zijn door de gebeurtenis in Jacksonville. Daar vond een paar dagen geleden een schietpartij plaats waar drie doden en elf gewonden vielen. Op het moment van de schietpartij vond een toernooi plaats voor de game Madden 19. De schutter had vermoedelijk vooraf een kwalificatiewedstrijd verloren en opende even later het vuur op zijn tegenstanders en omstanders. In de verklaring maakt Wilson ook bekend dat de overige toernooien van Madden 19 voorlopig zijn afgelast.

"We hebben de beslissing gemaakt om de drie overige Madden Classic kwalificatie-evenementen te annuleren om onze huidige veiligheidsprotocollen te beoordelen voor deelnemers en toeschouwers. We zullen met onze partners en interne teams werken om een consistent niveau aan veiligheid te verwezenlijken voor al onze competitieve gaming-evenementen."

Op Twitter maakt het bedrijf verder bekend een miljoen dollar te doneren aan de nabestaanden van de slachtoffers. Daarnaast wilt EA ook een fonds opzetten, genaamd de Jacksonville Tribute, waar mensen geld kunnen doneren voor de nabestaanden.

Op donderdag 6 september vindt een livestream plaats van EA waar het de gaming community wil verenigen en versterken ter ondersteuning van de Jacksonville Tribute.

Dit artikel delen:

Lees meer

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 8 Battlefield V uitgesteld tot november
2

Reacties op: CEO van EA wil betere veiligheid bij toekomstige evenementen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • chefry

  • 31 augustus 2018 04:52
  De beste maatregel: geen wapens toelaten

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • HunterSeeker

  • 31 augustus 2018 11:03
  " Daarnaast wilt EA ook een fonds opzetten, genaamd de Jacksonville Tribute, waar mensen geld kunnen doneren voor de nabestaanden. "
  Zelfs hier kunnen ze het niet laten om microtransacties aan toe te voegen…

  Nee grapje, dit doen ze best goed. Ook al haal je de doden niet terug met een hoop geld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.