CEO van EA wil betere veiligheid bij toekomstige evenementen | Gamer.nl

CEO van EA wil betere veiligheid bij toekomstige evenementen | Gamer.nl

Andrew Wilson, de CEO van EA, heeft in een verklaring aangegeven meer consistentie te willen bij de veiligheid van toekomstige evenementen. Tevens doneert het bedrijf een miljoen dollar aan de nabestaanden van de schietpartij in Jacksonville van een paar dagen geleden.

Wilson maakt duidelijk geschokt te zijn door de gebeurtenis in Jacksonville. Daar vond een paar dagen geleden een schietpartij plaats waar drie doden en elf gewonden vielen. Op het moment van de schietpartij vond een toernooi plaats voor de game Madden 19. De schutter had vermoedelijk vooraf een kwalificatiewedstrijd verloren en opende even later het vuur op zijn tegenstanders en omstanders. In de verklaring maakt Wilson ook bekend dat de overige toernooien van Madden 19 voorlopig zijn afgelast.

"We hebben de besli ing gemaakt om de drie overige Madden Cla ic kwalificatie-evenementen te annuleren om onze huidige veiligheidsprotocollen te beoordelen voor deelnemers en toeschouwers. We zullen met onze partners en interne teams werken om een consistent niveau aan veiligheid te verwezenlijken voor al onze competitieve gaming-evenementen."

Op Twitter maakt het bedrijf verder bekend een miljoen dollar te doneren aan de nabestaanden van de slachtoffers. Daarnaast wilt EA ook een fonds opzetten, genaamd de Jacksonville Tribute, waar mensen geld kunnen doneren voor de nabestaanden.

Op donderdag 6 september vindt een livestream plaats van EA waar het de gaming community wil verenigen en versterken ter ondersteuning van de Jacksonville Tribute.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou