President Sony Japan: 'Censuurbeleid PS4 is om aan normen te voldoen en kinderen te beschermen' | Gamer.nl

President Sony Japan: 'Censuurbeleid PS4 is om aan normen te voldoen en kinderen te beschermen' | Gamer.nl

De president van Sony Japan, Atsushi Morita, zegt het huidige censuurbeleid rondom PS4-games toe te passen om aan de mondiale normen te voldoen en kinderen te beschermen. Dit zegt Morita na een gestelde vraag tijdens de Japan Studio Fun Meeting.

Tijdens de bijeenkomst mochten er door fans een paar vragen worden gesteld. Hieruit werd om een verklaring gevraagd om het huidige censuurbeleid rondom PS4-games. Hierop zei Morita het volgende: "Met betrekking tot de regulering rondom de weergave van content; het is simpelweg een kwestie van het voldoen aan de mondiale normen. Voor zover de vrijheid van meningsuiting betreft, we moeten nadenken over wat er onprettig kan zijn voor de kinderen en hen daartegen beschermen, terwijl we ook nadenken over manieren om een balans te creëren", aldus Morita.

Met dit antwoord ontstaat meer verwarring over het censuurbeleid van Sony. Zo zijn er eerder games met een leeftijdscategorie voor volwa enen uitgebracht in Japan, zoals Omega Labyrinth Z, waar een westerse versie niet eens van uitgebracht mocht worden.

Dream Daddy

Andere games, zoals Silverio Trinity en Senran Kagura Burst Re:Newal, werden ook hevig gecensureerd, ondanks het feit dat het gericht was voor een volwa en publiek. Een ander voorbeeld is Yuragi-sou no Yuuna-san die, ondanks dat het was aangegeven voor leeftijden van 15+, nog voor een release gecensureerd moest worden. Echter werd de T-rated-game, Dream Daddy: A Dad Dating Simulator, ook ongecensureerd uitgebracht.

Naast Dream Daddy werden ook een lesbische kus-scène in The Last of Us 2 en het hevige geweld en bloed in Call of Duty: Black Ops 4 toegestaan. Dit levert bij velen veel verwarring op en laat men afvragen waar Sony Japan precies de grenzen legt als het gaat om censuur.

Dead or Alive Xtreme 3

Dit beleid verschilt sterk met dat van bijvoorbeeld Nintendo. Daar worden games van derde partijen grotendeels ongecensureerd uitgebracht op de Switch, zoals bij Senran Kagura: Peach Ball en Dead or Alive Xtreme 3: Scarlet. Ook worden games die bij Sony gecensureerd worden weer ongecensureerd uitgebracht bij Nintendo, zoals bij Nora to Oujo Noraneko Heart.

Met het huidige beleid van Sony lijkt er voor nu geen einde te komen aan de verwarrende censuur van PS4-games, met name bij derde partijen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou