De klachten gingen onder andere over de hoeveelheid bloed in de game in vergelijking met de Amerikaanse versie. De Europese versie bevat minder bloed en de optie die spelers zelf de hoeveelheid liet bepalen, zou worden verwijderd zodat Tera een lagere leeftijdsclassificatie kon krijgen. Deze laatste beslissing is nu echter teruggedraaid. 

Frogster zegt dat ontwikkelaar Bluehole Studios met een patch te komt na de lancering van de game. Deze patch laat spelers weer zelf beslissen hoeveel bloed er in de game te zien is. Toch blijft de Europese versie verschillen van de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse versies van de game. Bloedspetters op het scherm, die te zien zijn bij het doden van bepaalde monsters, zijn aangepast omwille van de leeftijdsclassificatie.

Het Elin-ras in de game heeft ook een ander uiterlijk gekregen. Dit ras bestaat uit kleine schaars geklede elven die lijken op kinderen. Het uiterlijk en hun kleding wordt aangepast omdat het anders "onfrisse figuren aan zou kunnen trekken". 

De optie voor guilds om een eigen embleem te ontwikkelen, blijft wel behouden, ondanks dat fans dachten dat dit ook zou verdwijnen. Frogster zegt nog niet te weten hoe het gaat voorkomen dat er aanstootgevende emblemen gebruikt gaan worden. Tera lanceert op 3 mei voor PC.