Cell processor maakt ontwikkeling PS3 games makkelijk | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Hoewel het succes van de Playstation 2 ongekend is, lijkt de console langzamerhand aan de top van z'n kunnen te zitten. Dit betekent niet dat het apparaat slechter is dan bijvoorbeeld de Xbox of GameCube, maar de jaartjes beginnen nou eenmaal te tellen. Ook Sony heeft dit door en werkt al met man en macht aan de opvolger van de Playstation 2, de Playstation 3.

Aan de basis van de console staat een door IBM, Toshiba en Sony zelf ontwikkelde proce or, de zogeheten Cell proce or. Men claimt een enorm flexibel stuk hardware geproduceerd te hebben, dat naast de Playstation 3 ook voor HDTV's en onderzoekscomputers gebruikt kan worden. Voor ons gamers is natuurlijk belangrijk of het beestje mooie plaatjes op het beeld kan toveren en of de ontwikkelaars er goed mee overweg kunnen, zodat we in no-time de aller gaafste games kunnen spelen.

Dit laatste zit volgens Peter Hofstee, een IBM medewerker op de afdeling "Systems and Technology", wel snor. De learning curve voor ontwikkelaars die met de Cell proce or werken, is een stuk minder steil dan die voor de Playstation 2 was. Positief nieuws, want dit betekent dat we nog sneller tot het uiterste van de console zullen gaan. Sony plant de Playstation 3 in 2006 uit te brengen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou